Werk in de kas

Ben jij klaar voor een baan met pit? Ben jij rijp voor de kas? Dat zijn vragen die alleen jij kunt beantwoorden. In het Voorlichtings- en Opleidingscentrum aan de Smitsschorreweg in Westdorpe vind je antwoord op deze vragen. Daar laten de medewerkers je graag een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de glastuinbouw.

Je zult verbaasd zijn over de werkomgeving. Natuurlijk, het is er warm maar meer dan je verwacht is het er mooi, stil en bijzonder schoon. Je ziet de planten als het ware groeien. Zonder dat je het merkt, neem je een stukje liefde van het vak over. Een mooi gerijpte tomaat, prachtig paarse aubergine, gekleurde paprika's; wedden dat je binnen de kortste keren rijp van groen weet te onderscheiden?

Tijdens de stage periode in het Voorlichtings- en Opleidingscentrum leer je de kneepjes van het vak, en wordt je klaargestoomd voor een baan. Je kan proefdraaien in 1 van de nabij gelegen kassen om zo je kans op een baan te vergroten.

Je kan tijdens je stage in het Voorlichtings- en Opleidingscentrum ook het VCA- en heftruck certificaat behalen. Die heb je niet speciaal nodig voor een baan in de glastuinbouw, maar zorgt er wel voor dat je meer kans maakt op de lokale arbeidsmarkt. Je kan natuurlijk met je behaalde VCA- en heftruck certificaat direct uitstromen naar een baan in de regio.

 

 

 

Voorlichtings- en Opleidingscentrum

Postbus 163, 4530 AD Terneuzen
Smitsschorreweg 9, 4554 LK Westdorpe
0115-477004
info@werkenindekas.nl