Opleidingskas

Glastuinbouw is een relatief nieuwe sector in de Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone. Vrijwel geen van de beschikbare werknemers uit de regio heeft kennis en ervaring op dit gebied. En hoewel werkgevers echt geen rijen diploma’s van je verwachten, is enige kennis wel noodzakelijk.

Afhankelijk van de je achtergrond, leeftijd, opleiding en ervaring wordt je daarom voordat je aan de slag gaat, opgeleid in het Voorlichtings- en Opleidingscentrum. Hier leer je de kneepjes van het vak. Zo leer je onder andere de verschillende werkzaamheden goed uitvoeren, krijg je inzicht de hygiëneregels en leer je de planten kennen. Dat laatste is erg belangrijk omdat die kennis je in staat stelt om ziektes en dergelijk vroegtijdig te signaleren. Jij bent als het ware de ogen en oren van de teler. Alles waarvan je denkt dat het de groei van de plant belemmert, moet je doorgeven aan de teler. Samen zorg je voor een prachtig product!

Mocht er geen klik zijn tussen jou en het werken in de glastuinbouw, kan je ook uitstromen naar een andere baan in de regio. Er zijn veel vacatures in de productie, industrie en havens. Voor deze vacatures vraagt men bijna altijd een VCA en/of heftruck certificaat, die je tijdens je leer-werk traject in het Voorlichtings- en Opleidingscentrum kunt behalen!

Voorlichtings- en Opleidingscentrum

Postbus 163, 4530 AD Terneuzen
Smitsschorreweg 9, 4554 LK Westdorpe
0115-477004
info@werkenindekas.nl