Werken in de kas

Nieuwsbrief juni 2017

Geachte heer/mevrouw,

In deze nieuwsbrief blikken we graag terug op een aantal mooie momenten die we de afgelopen periode hebben gehad in de kas. Daarnaast kijken we naar de huidige situatie in de kas.

Eerste oogst

De eerste oogst van dit seizoen ligt alweer een aantal weken achter ons, maar dit is altijd weer een mooi moment waar we vanaf het begin van de teelt naartoe hebben gewerkt. Op 13 december 2016 zijn de planten geleverd en in de kas geplant. De eerste oogst van dit jaar was eind maart. De eerste oogst is gedaan door de leerlingen van VSO De Wingerd uit Terneuzen.

500_20170328_104526_1491305047480.jpg

VSO De Wingerd

We hebben al een aantal jaren een goede samenwerking met deze school, waar men leerlingen met een verstandelijke beperking (tot 20 jaar) zo goed mogelijk probeert voor te bereiden op de periode na school. De voorbereiding op werk neemt voor de leerlingen een steeds belangrijkere plaats in. We bieden de leerlingen binnen het Voorlichtings- en Opleidingscentrum de mogelijkheid om iedere week stage te komen lopen en ze zo kennis te laten maken met het werken in de kassen en het arbeidsproces. We hopen dat we de leerlingen met deze stage hun kans op een baan kunnen vergroten.

500_schoollogo2011_groot_5jassgra.png

Kom in de kas

Op zaterdag 1 april hebben we mee gedaan aan het landelijke evenement Kom in de Kas. We waren blij verrast dat de bezoekers in zulke grote hoeveelheden onze kassen hebben bezocht. Maarliefst 8000 bezoekers zijn er in het gebied geweest. We beseffen dat we met het weer heel veel geluk hebben gehad, en we zijn ook erg blij dat er heel veel bezoekers op de fiets naar Kom in de Kas zijn gekomen. Voor de bezoekers die met de auto naar het evenement zijn gekomen reden er bussen vanaf de parking bij de CZAV door het gebied. Er moest niet lang gewacht worden en iedereen had genoeg ruimte om te parkeren.

500_image3_2.jpg

Bezoekers keken regelmatig hun ogen uit in de kassen en er was voor iedere leeftijd vermaak en iets te proeven. Ook konden bezoekers op diverse plaatsen vragen stellen over het reilen en zeilen in de kas. Op verschillende plaatsen konden bezoekers ook producten uit de kassen kopen, zoals paprika's, tomaten, aubergines en ook diverse soorten plantjes. De totale opbrengst van de producten die die dag zijn verkocht is geschonken aan twee goede doelen, namelijk de kinderboerderij in Terneuzen en zorgboerderij Binnenste Buiten in Terhole. Ze kregen beiden een schenking van €1000,- die ze gebruiken voor de aankleding en gereedschappen voor hun locatie.

500_image1_2.jpg

500_image2_2.jpg

Benefiet diner

Twee weken na het fantastische succes van Kom in de Kas stond het volgende evenement alweer op het programma, namelijk het Benefiet Diner van de Vrienden van Tragel Zorg. Tijdens deze avond konden bezoekers genieten van de samenwerking tussen Scalda, De Rede en cliënten van Tragel Zorg. Ze zorgden dat iedereen kon genieten van een culinaire avond met entertainment in Las Vegas stijl. Er was ook een veiling van verschillende kunstwerken en een pop-up shop. De avond heeft uiteindelijk een mooi bedrag opgeleverd om dagjes weg te organiseren.

500_image2_3.jpg

In de kas

In de kas is het momenteel erg druk. We merken goed dat de dagen met veel zon zijn (enkele dagen uitgezonderd) en daardoor hebben we veel tomaten en veel werk. In de kas kan het soms behoorlijk warm worden, we hebben al meerdere keren temperaturen boven de 30 graden gehad. Met deze temperaturen proberen we de werkzaamheden zoveel mogelijk aan te passen zodat niemand in de volle zon, bovenin het gewas zijn werk hoeft te doen. 

500_image1_3.jpg

Momenteel stromen er behoorlijk wat kandidaten uit naar een betaalde baan in- en buiten de glastuinbouw. Dit komt mede doordat de werkzoekenden weer arbeidsritme op komen doen en verschillende certificaten kunnen behalen. Hierdoor wordt de motivatie groter en de kans op uitstroom naar een baan groter. 

Ben je werkzoekend en wil je ook je kans op de arbeidsmarkt vergroten? Vul dan het interesse formulier in: LINK NAAR INTERESSE FORMULIER

Goedemorgen Zeeland

Op 13 juni was Omroep Zeeland te gast in de kas, om een uitzending te maken over het werken in de kas. Je kan het hier terugzien en luisteren: https://www.facebook.com/goedemorgenzeeland/posts/1150907528347480 

Social Media

Wist u dat het Voorlichtings- en Opleidingscentrum ook te vinden is op Facebook en Twitter? Like en volg ons gerust!

150_fb_art.png www.facebook.com/VOCglastuinbouw

150_twitter_318_136405.jpg www.twitter.com/VOCglastuinbouw (@VOCglastuinbouw)

realisatie: tidi.nl