Werken in de kas

Nieuwsbrief december 2016

Geachte heer/mevrouw,

Hier is alweer de laatste nieuwsbrief van 2016, waarin we kunnen zeggen dat we weer met een nieuw teeltseizoen zijn begonnen, de eerste producten in de au-tomaat liggen en we weer een zeer succesvol jaar hebben gehad met betrekking tot het opleiden van mensen.

Net alle voorgaande jaren hebben we ook dit jaar weer veel energie gestoken in het opleiden van de werkzoekende kandidaten. Ook dit jaar is 60% van de gestartte (en niet voortijdig gestopte) kandidaten aan een baan geholpen. Daar zijn we allemaal erg trots op. Dit hebben we te danken aan de goede samenwerking met de tuinders, lokale bedrijven, uitzendbureau's en het Werk Service Punt Zeeuws Vlaanderen. Zonder deze partijen zijn deze scores niet mogelijk geweest!

We zijn ook erg blij dat we vanuit de Gemeente Zelzate weer Belgische kandidaten mogen verwachten, de eerste kandidaat is inmiddels gestart. Dit is mogelijk door de nauwe samenwerking tussen de betrokkenen van het Voorlichtings- en Opleidingscentrum en de VDAB.

Half december zijn de nieuwe planten in de kas aangekomen. Vele handen hebben ervoor gezorgd dat de planten voor de kerstdagen aangebonden en ingedraaid zijn. Hierdoor kan de plant niet meer omvallen en kan de plant zijn energie steken in het aanmaken van de trossen.

300_image1.jpg

We hebben ook overal gele vanglinten gehangen om zoveel mogelijk slechte beestjes te vangen. Die vliegen vaak boven de kop van de plant. We proberen zoveel mogelijk preventieve maatregelen te nemen (want voorkomen is beter dan genezen!).

In 2016 hebben we ook weer verschillende bezoeken gehad in de kas, van Minister Kamp totmeer dan 1000 fietsende mensen. Zeer gevarieerd publiek! Ook proberen we de tijd te nemen om te vertellen wat er bij ons en in het gebied gebeurd.

Ook hebben we verschillende scholen mogen ontvangen, basisscholen maar ook MBO klassen. Deze maand hebben we bijvoorbeeld Technasium van De Rede uit Terneuzen op bezoek gehad, die met veel informatie zelf gaan proberen een kas te maken en te zien wat uiteindelijk goede en slechte keuzes zijn geweest bij het bouwen van de kas. Voor rondleidingen, informatie etc. kunt u contact met ons opnemen of langskomen. Voor scholen is het bezoek vaak kosteloos!

300_image2.jpg

 

Rest mij niets anders dan jullie namens het Voorlichtings- en Opleidingscentrum fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling te wensen! Dank jullie wel voor jullie interesse, vertrouwen en betrokkenheid bij de opleidingskas!

400_kerst.jpg

realisatie: tidi.nl