Werken in de kas

Eerste telers zijn bekend!

Wellicht heb je het al in de krant gelezen; de eerste tuinders hebben hun handtekening gezet onder de koopovereenkomsten voor grond in de Smitschorrepolder. Het gaat dus écht gebeuren; Zeeuws-Vlaanderen wordt een glastuinbouwgebied rijker!

Een groep van vier Vlaamse telers, Greenpartners, uit de omgeving van Nevele en de gebroeders Van Duin uit De Lier vult de eerste tachtig hectare van het glastuinbouwgebied tussen Terneuzen en Zelzate. Om je een idee te geven van de grootte van dit terrein: dit zijn maar liefst 175 voetbalvelden! Het totale gebied zal uiteindelijk 400 hectare beslaan.

Het glastuinbouwbedrijf Gebroeders van Duijn is gespecialiseerd in het jaarrond produceren van aubergines. Greenpartners is gericht op de teelt van tomaten, sla, komkommers en paprika’s.

Graag informeren we je over de planning van de activiteiten rondom de komst van deze tuinders. Medio oktober dit jaar opent de Voorlichtings- en Opleidingskas haar deuren. In januari 2009 gaan de eerste commerciële tuinders daadwerkelijk van start. Dan gaan de handen dus écht uit de mouwen.

In de loop van de zomer hopen we je opnieuw te kunnen informeren over de mogelijkheden rondom werk en opleidingen. We houden je graag op de hoogte.

Geachte heer/mevrouw,

Met vriendelijke groet,

Voorlichtings- en opleidingscentrum voor de glastuinbouw in Terneuzen

realisatie: tidi.nl