Werken in de kas

Nieuwsbrief Kom in de Kas - 31 maart 2012

300_kidk.JPG

Op zaterdag 31 maart 2012 is het weer Kom in de Kas! Dit is een landelijk evenement waarbij honderden gastvrije ondernemers de deuren van hun kas open zetten voor het publiek. Al jaren doen onze collega's uit de Bathpolder mee met Kom in de Kas. Dit jaar wordt het aantal deelnemende glastuinbouwgebieden uit Zeeland, dat meedoet aan Kom in de Kas verdubbeld. Dit jaar doet Glastuinbouw Terneuzen voor de eerste keer mee en werken alle vier de glastuinbouw bedrijven samen om er een geweldige dag van te maken!

300_img_1421.JPG

Met Kom in de Kas willen de tuinders van Glastuinbouw Terneuzen het publiek op hun eigen bedrijf informeren over de glastuinbouw. Tijdens deze open dag willen zij hun teeltwijze, hun inspanning voor de kwaliteit van het product en hun zorg voor het millieu en samenleving tonen.

Jaarlijks bezoeken meer dan 200.000 geïnteresseerde consumenten de deelnemende bedrijven in alle belangrijke glastuinbouwgebieden van Nederland. Natuurlijk horen wij als Glastuinbouw Terneuzen daar ook bij.

Naast onze bedrijven, het glastuinbouwgebied en het unieke warmte/co² concept waar de tuinders gebruik van maken, zijn er ook diverse stands van bedrijven en instellingen uit de buurt. Voor de kinderen is er een speurtocht die kan worden opgelost door alle vier de glastuinbouwbedrijven te bezoeken.

De bezoekers kunnen tussen 10.00 uur en 16.00 uur een kijkje komen nemen bij de gevestigde bedrijven.

Geachte heer/mevrouw,

Het eerste bedrijf is het Voorlichtings- en Opleidingscentrum. Hier wordt gestart met de speurtocht. Er zijn veel lokale kraampjes aanwezig, zoals Vereecken, Portaal van Vlaanderen, Interreg, Edudelta, Wisse Automotive, Werk Service Punt en nog veel meer. Er kan een kijkje worden genomen in de kas, er is een invalide toilet aanwezig. Vanuit de kiosk worden de geteelde producten uit de kassen verkocht.

300_p1050826.JPG

 

 

Het tweede bedrijf dat bezocht kan worden is Auberginekweker Gebr. Van Duijn. Hier kan een kijkje worden genomen in de kas, wordt er in de ketelruimte meer uitgelegd over de duurzame energie en zijn er diverse stands en catering.

300_imag0456.jpg

De volgende kas die aan de weg ligt is Kwekerij de Westerschelde. Hier worden paprika's geteeld. Er kan een kijkje worden genomen in de kas en er is een kok aanwezig die met de producten uit de kassen iets lekkers klaar maakt.

300_imag0457.jpg

De laatste kas die kan worden bezocht is Tomaholic. Hier worden trostomaten geteeld. De kas is helaas niet toegankelijk maar er valt genoeg te beleven! Zo kan de sorteerlijn worden bekeken, is er een bioloog die uitleg geeft over de beestjes die in de kas rondvliegen, en is er veel voor kinderen te beleven. Zo zijn er clowns, een springkussen en schminkers. Ook staat er een verkoper van suikerspinnen. De oplossingen van de speurtocht kunnen hier worden ingeleverd. Ook bij Tomaholic staat een cateraar.

300_imag0458.jpg

Er zullen ook ezels zijn waar een ritje op kan worden gemaakt. Ook staat er langs de route een ijskraam waar ijs kan worden gekocht.

De Smitsschorreweg zal deze dag afgesloten zijn voor verkeer. Het gebied zal wel toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers. Automobilisten kunnen de borden volgen om te parkeren. Er zullen in het glastuinbouwgebied pendelbusjes heen en weer rijden om mensen te vervoeren tussen de kassen.

Wil je nog meer weten over Kom in de Kas? Klik dan op de link Kom in de Kas Terneuzen!

 

realisatie: tidi.nl