Werken in de kas

Nieuwsbrief 13 mei Open Dag VOC

Op vrijdag 13 mei 2011 opent het Voorlichtings- en Opleidingscentrum, tussen 13.00 uur en 16.00 uur, haar deuren voor alle belangstellenden.

Deze middag staat in het teken van de Europa Kijkdagen (www.europaomdehoek.nl). Tijdens deze dag kunt u een kijkje nemen in de kas, beleven hoe het is om in de kas te werken enzovoorts. Het gaat tenslotte niet alleen om het plukken van de tomaten. Daar komt veel meer bij kijken dan men denkt!

Tijdens deze Europa Kijkdagen zullen er ook verschillende stands aanwezig zijn. Zo staat het Werk Service Punt er ook met een stand. Belangstellenden voor de opleiding in het Voorlichtings- en Opleidingscentrum kunnen hier inschrijfformulieren en meer informatie krijgen. Bekijk ook de site van werk.nl voor meer informatie.

Stichting Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen is met een stand aanwezig deze dag. Er zijn mogelijkheden voor schmincken en er zal een knutselwedstrijd zijn, waar de kleinsten een prijsje mee kunnen winnen. Ook kan je hier meer informatie krijgen over de Stichting Kinderopvan Zeeuws Vlaanderen, en specifiek over Kinderdagverblijf de Zontomaatjes, dat in het Voorlichtings- en Opleidingscentrum is gevestigd. Kinderen tot 4 jaar kunnen gebruik maken van dit kinderdagverblijf. Ouders hoeven niet in de glastuinbouw aan het werk te zijn om hiervan gebruik te maken. Juist ook de mensen die werkzaam of woonachtig zijn van het glastuinbouwgebied kunnen hier terecht voor kinderopvang.

Geachte heer/mevrouw,

Men kan ook een "culinaire reis" door de kassen maken. Nebiha Keten zal kleine hapjes maken van producten die in de regio worden geteelt. Laat u verrassen door al het lekkere dat de regio u te bieden heeft!

Ook zal ons verkooppunt in gebruik zijn die dag. Voor het Voorlichtings- en Opleidingscentrum is een kiosk neergezet waar die dag producten uit het Glastuinbouwgebied Terneuzen worden verkocht, zoals tomaten, paprika's en aubergines. Ook zullen er producten worden verkocht die in Zeeuws Vlaanderen worden geteelt. Deze producten zullen onder de nieuwe merknaam "Terra Scala" worden verkocht.


VOC

realisatie: tidi.nl