Werken in de kas

Nieuwsbrief juli 2010

Geacte heer/ mevrouw,


Hierbij sturen we u de laatste nieuwsbrief, waarin we weer wat meer kunnen vertellen over de stand van zaken in het Voorlichtings- en Opleidingscentrum en het glatuinbouwgebied Terneuzen.

Geachte heer/mevrouw,

Het Voorlichtings- en Opleidingscentrum is voor passanten nog makkelijker te herkennen. Aan de zijde van de Smitsschorreweg is er sinds kort een groot bord geplaatst. Zo zijn we nog beter herkenbaar.

bord

In Nederland is het tropisch warm, maar ook in de kas begint het warm te worden. In de kassen springt men hier handig op in, door eerder te starten met werken, en eerder te stoppen. Zo starten sommige tuinders al om half zeven, maar dat betekent ook dat je ’s middags nog even thuis van de zon kan genieten!

In het Voorlichtings- en Opleidingscentrum zijn een aantal bedrijven hard bezig om ons aan te sluiten op de warmte en CO2 die afkomstig zijn van Yara.

warmtewisselaar

Als de aansluiting gereed en getest is, krijgen we duurzame energie in het Voorlichtings- en Opleidingscentrum. En dat is waar het in het glastuinbouwgebied in Terneuzen om draait, duurzame energie! De warmte en de CO2 zijn niet de enige duurzame energiebronnen, want ook het regenwater wordt door tuinders gebruikt. Dit gebruiken ze voor de voeding van de planten.

Ook is men verderop druk bezig met de groene knoop. De groene knoop is een stuk natuur compensatie van 70 hectare, wat op dit moment helemaal wordt ingericht met poelen, picknickplaatsen en verse aanplant.

pad
Onlangs is er een groep kandidaten uit Hulst begonnen in het VOC. Deze kandidaten maken gebruik van een tweede "werkenindekas.nl" bus. Hierdoor is het vervoer voor de kandidaten die in de regio Hulst wonen ook goed geregeld! Je ziet ons dus op meer plaatsen rijden op het zelfde moment!

Het WK voetbal in Zuid Afrika is bijna ten einde. Dat het mooi weer is, en Nederland ver is gekomen, hebben we gemerkt aan de verkoop van de oranje tomaten. Deze tomaten smaken gewoon naar tomaat, maar zijn vanwege de oranje kleur erg in trek!

Sinds mei 2010 is het Voorlichtings- en Opleidingscentrum Aequor gecertificeerd. Door deze certificering kunnen we MBO-ers opleiden voor niveau 1,2 en 3 richting glastuinbouw. Wat je precies leert tijdens deze opleiding kan je vinden op onze website onder de kop: Nieuws

realisatie: tidi.nl