06/09/2013 Seizoen 2014 komt er aan!

Hoewel het weer nog mooi is, temperaturen hoog en het gewas er mooi bij staat, zijn we al volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe teeltseizoen.

Volgende week zullen we de koppen al uit de plant halen. Hierdoor zal de plant niet langer worden, de trossen die nu nog aan de plant groeien zullen nog afrijpen. Dit zijn nog ongeveer 7 trossen.

Rond half november zullen we dan de teelt daadwerkelijk stoppen. We hebben dan ongeveer 4 weken om de kas leeg te ruimen, schoon te maken en gereed te krijgen voor de nieuwe teelt tomaten. De nieuwe planten verwachten we dan begin december.

Ook komend jaar zullen we weer Cappricia telen, een trostomaat die we dit jaar ook hebben geteeld. Cappricia heeft weinig problemen gegeven en is een makkelijk te telen tomaat gebleken.

Dit jaar hebben we ook weinig problemen gehad wat betreft biologie. Door het vroege inzetten van natuurlijke vijanden van bijvoorbeeld de Witte Vlieg, hebben we de ziekten en plagen goed onde controle kunnen houden.

Komend jaar zullen we ook weer wat variatie aan tomaten in de kas zetten. Veel soorten die we dit jaar hebben, zullen we ook komend jaar hebben. We zullen ook proberen om weer een paar nieuwe soorten te plaatsen, zodat we de bezoekers en klanten weer kunnen laten zien wat voor variatie en mogelijkheden er zijn in de tomaten sector.

Voorlichtings- en Opleidingscentrum

Postbus 163, 4530 AD Terneuzen
Smitsschorreweg 9, 4554 LK Westdorpe
0115-477004
info@werkenindekas.nl