23/02/2011 VOC plaatst niet alleen kandidaten in de glastuinbouw

Vandaag is er weer een kandidaat gestart met nieuwe baan

Het Voorlichtings- en Opleidingscentrum voor de Glastuinbouw heeft als primaire taak het opleiden van kandidaten. We proberen de kandidaten enthousiast te maken voor het werk in de glastuinbouw.

Dat gebeurt door het aanleren van alle werkaamheden die voorkomen bij het werken in de kas. Naast het praktische deel krijgen de kandidaten ook een module plantenteelt (theorie), om meer inzicht te krijgen waarom we bepaalde werkzaamheden doen, waar de tomatenplant vandaan komt of wat er allemaal gebeurt voordat een tomaat in de winkel ligt.

Niet iedere kandidaat is geschikt voor het werken in de kas. Dat kan komen doordat de kandidaat de werkzaamheden niet onder de knie krijgt, er fysieke problemen zijn, of de kandidaat merkt dat de werkzaamheden niet helemaal overeenkomen met wat ze er van verwachten. Deze kandidaten proberen we toch aan werk te helpen, door ze aan de cursussen VCA (basis veiligheid) of heftruckcertificaat deel te laten nemen.

Op deze manier zijn de kandidaten breder inzetbaar op de arbeidsmarkt, en krijgen ze in het Voorlichtings- en Opleidingscentrum meer arbeidsgewenning (huisregels, hygiëne regels, op tijd komen, etc.). Op het moment dat de kandidaat ander werk vindt, kan er in overleg op korte termijn worden besloten om de opleiding te stoppen en aan de betaalde baan te beginnen.

Gisteren is er een kandidaat vervroegd gestopt met de opleiding in het Voorlichtings- en Opleidingscentrum om aan haar nieuwe baan te kunnen beginnen. Deze kandidaat gaat niet in de glastuinbouw werken, maar heeft werk gevonden in een richting waarin ze eerder werkzaam is geweest.

Voorlichtings- en Opleidingscentrum

Postbus 163, 4530 AD Terneuzen
Smitsschorreweg 9, 4554 LK Westdorpe
0115-477004
info@werkenindekas.nl