26/05 Winnaars prijsvraag kinderboekenweek bezoeken VOC

Prins Willem van Oranjeschool en Prins Frederik Hendrikschool krijgen indruk van glastuinbouw

Afgelopen week zijn zowel de Prins Frederik Hendrikschool uit Sas van Gent als de Prins Willem van Oranjeschool uit Terneuzen op bezoek geweest in het Voorlichtings- en Opleidingscentrum. Ze bezochten het VOC omdat ze hadden meegedaan met de prijsvraag van de kinderboekenweek.

Tijdens het bezoek kregen de leelingen, leraren en begeleiders een indruk van het glastuinbouwgebied dat ontstaat in de Smitsschorrepolder nabij Axel.

Ook werd een korte uitleg gegeven over wat er allemaal gebeurt in de kas, waarom de planten zo hard groeien en dat we veel verschillende soorten tomaten telen in onze kas. De meest opvallende tomaten waren toch wel de gele, oranje en gerimpelde tomaten.

De leerlingen stelden allemaal veel vragen, vragen waar men normaal niet zo over nadenkt, en soms het antwoord verschuldigd moet blijven. Zo vroeg er iemand naar de hommels, die we in dozen aangeleved krijgen. De vraag was: Krijgen die hommels geen spierpijn als ze in dat doosje zitten? Dit soort vragen ontstaan door interesse, en dat hebben alle leerlingen wel laten zien.

Na het bezoek in de kas werden er natuurlijk tomaten geproefd. Er werden 6 verschillende tomaten geproefd, waarna de leerlingen in groepjes cijfers konden geven aan de tomaten. Beide scholen hadden een andere voorkeur voor de lekkerste tomaat.

Ter afsluiting kregen alle leerlingen en begeleiders een doosje tomaten mee naar school.

Dit waren twee geslaagde bezoeken van een nieuwe generatie, die we over een paar jaar misschien wel terug zien in de kas!

Voorlichtings- en Opleidingscentrum

Postbus 163, 4530 AD Terneuzen
Smitsschorreweg 9, 4554 LK Westdorpe
0115-477004
info@werkenindekas.nl