Diverse nieuwsberichten over het Voorlichtings- en Opleidingscentrum

Het zijn drukke weken geweest in het Voorlichtings- en Opleidingscentrum. Hier zijn al wat berichten over geplaatst op de site, maar toch volgt hier een korte opsomming van nieuwsberichten die te maken hebben met het Voorlichtings- en Opleidingscentrum.

Voormalige studenten VOC aan de slag bij Tomaholic
Het gaat goed met het VOC. De tweede tomatenteelt staat in de kassen en de eerste studenten zijn geslaagd voor hun opleiding. Tomatenbedrijf Tomaholic, gevestigd in Glastuinbouw Terneuzen, heeft de eerste 31 werknemers gecontracteerd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 10 december tekenden ze als groep hun contract.


De nieuwe groep werknemers heeft een opleiding gevolgd in de opleidingskas van het VOC. Ze zijn geslaagd voor de opleiding medewerker glastuinbouw, en kunnen als zodanig aan de slag. Ze startten op 14 december bij Tomaholic.
Denny Snel, van het VOC: “Na drie maanden stage is de groep individueel op gesprek geweest bij Piet de Schepper. Dat pakte goed uit; iedereen was enthousiast om daar aan de slag te gaan. Vandaar dat we de officiële contractondertekening niet zomaar voorbij wilden laten gaan.” Tijdens de feestelijke bijeenkomst waren onder meer de burgemeester en een wethouder van Terneuzen aanwezig. “De nieuwe medewerkers hadden zich feestelijk aangekleed. Ze hebben deze unieke mogelijkheid, van leren en daarna meteen hier aan de slag gaan, met beide handen aangegrepen. Iedereen heeft erg veel zin om in de glastuinbouw te gaan werken”, vertelt Snel.

Teken moment


Tweede teelt
In de opleidingskas is inmiddels de tweede tomatenteelt gestart. Snel: “De eerste teelt is vlekkeloos verlopen. We konden natuurlijk bouwen op veel ervaring met het telen van tomaten, dus we zijn niet voor verrassingen komen te staan.” In korte tijd is volgens Snel veel werk verzet, om de kas klaar te maken voor de tweede teelt. “De studenten hebben meegeholpen om de tomaten te ruimen en de hele kas schoon te maken. Zo hebben ze alle aspecten van de teelt meegemaakt. Met de tweede tomatenteelt is de kas weer klaar voor de volgende lichting studenten.”

Nieuwe teelt voc


Kinderdagverblijf De Zontomaatjes open
Op 18 januari opent kinderdagverblijf De Zontomaatjes haar deuren. Met het kinderdagverblijf is een prima oplossing gecreëerd voor (aankomende) studenten van het VOC. Het nieuwe en kleurrijke kinderdagverblijf is gevestigd aan de achterzijde van het Voorlichtings- en Opleidingscentrum. Vaak is het voor studenten lastig om passende opvang te regelen voor hun kinderen terwijl zij naar school gaan.


De Zontomaatjes is onderdeel van Stichting Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen. Kinderopvang hoeft dus geen probleem meer te zijn voor de studenten. Zij kunnen hun kind dicht bij hun werkplek onderbrengen. En mocht het nodig zijn, dan zijn er ook diverse regelingen voor de kosten van de opvang. Overigens kan iedereen zich inschrijven voor dit kinderdagverblijf. Ook als mensen niet werkzaam zijn in het glastuinbouwgebied, maar bijvoorbeeld in de buurt wonen of werken.
De Zontomaatjes is geopend van 07.30 uur tot 18.00 uur, met de mogelijkheid tot verlengde openingstijden van 06.30 uur tot 18.30 uur. Verschillende ouders hebben al naar de mogelijkheden geïnformeerd en de eerste aanmeldingen zijn binnen.

KinderdagverblijfVoorlichtings- en Opleidingscentrum

Postbus 163, 4530 AD Terneuzen
Smitsschorreweg 9, 4554 LK Westdorpe
0115-477004
info@werkenindekas.nl