Voorlichtings- en opleidingscentrum doet mee aan de Kinderboekenweek

Op 7 oktober start de kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is: "Aan tafel! - eten en snoepen in kinderboeken". Een thema waarin het Voorlichtings- en opleidingscentrum een steentje kan bijdragen.

In de kanaalzone bij Westdorpe ontstaat op dit moment het gebied "Glastuinbouw Terneuzen". Er wordt hard gewerkt aan drie tuinbouwkassen. Vanaf volgend jaar zullen daar prachtige producten groeien, zoals tomaten, paprika's en aubergines. Kinderen kunnen daar heel gezond en lekker snoepen.

Om de kinderen van de groepen 5/6, die mee doen aan de kinderboekenweek, alvast een voorproefje te geven biedt het Voorlichtings- en opleidingscentrum deze kinderen in de bibliotheek tomaatjes aan. Het Voorlichtings- en Opleidingscentrum is al in bedrijf en daar groeien nu tomaten.

Aan de groepen die mee doen wordt gevraagd hoeveel kilo tomaten er dit jaar in het Voorlichtings- en opleidingscentrum dit jaar geoogst worden. De groep die het dichtst bij het juiste antwoord komt mag in mei 2010 een bezoek brengen aan het Voorlichtings- en opleidingscentrum. Omdat we op dit moment nog steeds aan het oogsten zijn, weten ook de mensen van het Voorlichtings- en opleidingscentrum de uitslag nog niet. Het blijft dus voor iedereen spannend tot de laatste oogst!

We geven deze week wel een hint: We zijn medio april gestart met oogsten. Onthoud het weeknummer!

Misschien tot ziens in de kas of in de bibliotheek.


Voorlichtings- en Opleidingscentrum

Postbus 163, 4530 AD Terneuzen
Smitsschorreweg 9, 4554 LK Westdorpe
0115-477004
info@werkenindekas.nl