Topkoks oogsten eerste VOC-tomaten

Topkoks Sergio Herman van Restaurant Oud Sluis (3 Michelin-sterren) en Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang (1 Michelin-ster) hebben woensdag 22 april de eerste door het VOC geteelde tomaten geoogst. Burgemeester Jan Lonink en wethouder Co van Schaik van de gemeente Terneuzen en schepen Mathias De Clercq uit Gent assisteerden de twee topkoks.

Op dit moment teelt het VOC 10 verschillende soorten tomaten. Na het oogsten van een aantal exemplaren van elke soort volgde een tomatenproeverij. De tomaten ontvingen van de topkoks en bestuurders waarderingen tussen de 5 en 8.

Ook de tuinders die zich gaan vestigen in het gebied boden hun producten aan. De topkoks ontvingen aubergines van Jan van Duijn van Gebroeders van Duijn, paprika’s van Piet en Johan Reedijk van Kwekerij de Westerschelde en tomaten van Piet de Schepper van Tomaholic.

Voorlichtings- en Opleidingscentrum

Postbus 163, 4530 AD Terneuzen
Smitsschorreweg 9, 4554 LK Westdorpe
0115-477004
info@werkenindekas.nl