Voorlichtings- en opleidingscentrum Glastuinbouw (VOC) sluit vanaf oktober

Het Algemeen Bestuur van Dethon heeft besloten om te stoppen met het VOC


Het Algemeen Bestuur bestaat uit een vertegenwoordiging van wethouders en gemeenteraadsleden van de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten en de directie van Dethon.

Het VOC biedt sinds 2008 werkend re-integretatietrajecten aan voor inwoners van Zeeuws-Vlaanderen. Een re-integratietraject heeft tot doel om mensen vanuit de bijstand te begeleiden naar een baan in de glastuinbouw in de Kanaalzone of bij bedrijven elders in de regio. Dethon voert namens de drie gemeenten dit re-integratietraject via het VOC uit, maar vervult deze taak ook via de andere afdelingen van Dethon re-integratietrajecten uit, zoals via Dethon groen en cleaning.

Het VOC-project stopt omdat er de laatste jaren te weinig kandidaten waren, hierdoor bleek het VOC niet rendabel. Het VOC blijft de komende maanden nog open, totdat het huidige teeltseizoen is afgerond. Dit zal tot ongeveer oktober duren. De medewerkers in dienst bij Dethon kunnen op andere afdelingen binnen Dethon aan de slag. Dit geldt ook voor nieuwe re-integratiekandidaten die
vanuit de gemeenten bij Dethon worden aangemeld. Werkend re-integreren is een speerpunt waar Dethon als  arbeidsintegratiebedrijf de komende jaren juist sterk op gaat inzetten.

Over de bestemming van de kas en de grond gaan de gemeenten Terneuzen, Sluis, Hulst, North Sea Port en Dethon met elkaar in gesprek.

Voorlichtings- en Opleidingscentrum

Postbus 163, 4530 AD Terneuzen
Smitsschorreweg 9, 4554 LK Westdorpe
0115-477004
info@werkenindekas.nl