15/02/2017 Bezoek de tuinbouwbedrijven in Westdorpe op 1 april tijdens Kom in de Kas!

4 bedrijven openen de deuren voor bezoekers

Altijd al eens een kijkje willen nemen in een kas? Of misschien meer willen weten hoe de bestrijding van plagen wordt gedaan? Of wat doen hommels nou eigenlijk in een kas? Allemaal vragen waar je tijdens het landelijke evenement Kom in de Kas antwoord op kan krijgen.

Het glastuinbouwgebied nabij Westdorpe, Axel en Terneuzen opent op zaterdag 1 april, tussen 10:00 uur en 16:00 uur de deuren voor bezoekers.

300_kom-in-de-kas.jpg

Wat is Kom in de Kas?

Kom in de Kas is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. In 1977 was Kom in de Kas een regionale gebeurtenis. Na een recordaantal van 228.000 bezoekers in het jubileumjaar 2002 steeg Kom in de Kas naar de respectabele achtste plaats van de Top 10 Landelijke Evenementen (bron: ReSpons Evenementen Top 100 2003).

Tijdens Kom in de Kas openen ruim 200 glastuinders (groenten-, bloemen- en plantentelers) hun deuren. Het eerste weekend van april laten zij zien waar ze trots op zijn: de kunst van de teelt van mooie, verse, smakelijke, gezonde en veilige natuurproducten. De laatste jaren doen steeds meer andere agrarische bedrijven mee. Ook zetten talloze toeleveranciers hun poorten open. Kom in de Kas is méér dan een kijkje achter de schermen.

Vervoer:

Bezoekers die met de auto / motor komen kunnen parkeren op de centrale parkeerplaats, dit zal zijn op de Industrieweg Zuid (kade Axelse Sassing) bij CZAV (waar we CZAV vriendelijk voor danken!). Parkeren gebeurt op aanwijzing van verkeersregelaars. Op die manier blijft het overzichtelijk en hopen we op zo min mogelijk problemen.

Vanaf de centrale parkeerplaats worden de bezoekers met touringcars naar de kassen gebracht. De Smitsschorreweg wordt afgesloten voor verkeer (uitgezonderd de touringcars en mensen met een invaliden parkeerkaart). Daarnaast zijn de kassen prima te bereiken met de fiets.

We raden, ivm de verwachte drukte, iedereen aan om zoveel mogelijk op de fiets te komen!

Voor de bezoekers die met de touringcars naar de kassen worden gebracht (minder dan 5 minuten rijden),maken we bij de kassen haltes waar men kan in- en uitstappen. Nadat het laatste bedrijf is bezocht zal de bus terugrijden naar de centrale parkeerplaats.

Wat is er te doen?

De kassen zijn (deels) toegankelijk. Er zijn altijd mensen aanwezig die meer kunnen vertellen over hetgeen er in de kas wordt gedaan. Denk hierbij aan teelt, maar ook bijvoorbeeld de verkoop van tomaten of de technieken die worden gebruikt in de kas.

Bij alle bedrijven staan kraampjes. Hier kunnen dingen geproefd of gekocht worden. Maar er staan ook kraampjes die informatie kunnen geven over biologische bestrijding, het gebruik van restwarmte of licht. Daarnaast staan er ook een aantal stands van regionale partners, leveranciers etc.

300_kom_in_de_kas3.jpg

Deze dag is er veel voor kinderen te doen. Zo is er een ware kinderhal waar springkussen(s), schmink, kindertattoo's, ballonnenvouwer en suikerspinnen staan. Er zal op 1 locatie een horeca deel zijn, waar men (tegen betaling) snacks, broodjes, koffie en frisdrank kan kopen. 

Dit bericht wordt regelmatig aangevuld met meer informatie. 

Meer informatie over het landelijke evenement kan je vinden op www.komindekas.nl

(afbeeldingen via www.komindekas.nl)

LET OP! DE KASSEN ZIJN TIJDENS KOM IN DE KAS NIET MET DE AUTO TE BEREIKEN! DE SMITSSCHORREWEG IS AFGESLOTEN VOOR DOORGAAND VERKEER! Voor bestemmingsverkeer zal een omleidingsroute worden ingesteld!

Voorlichtings- en Opleidingscentrum

Postbus 163, 4530 AD Terneuzen
Smitsschorreweg 9, 4554 LK Westdorpe
0115-477004
info@werkenindekas.nl