Nieuws

Uitstroom van werkzoekenden naar een baan: Audrey

Het Voorlichtings- en Opleidingscentrum heeft als belangrijke taak om werkzoekenden te begeleiden en op te leiden voor de lokale arbeidsmarkt. Het is een misverstand dat de werkzoekenden vanuit de opleidingskas alleen maar kunnen doorstromen naar een baan in de glastuinbouw.

De nieuwsbrief van oktober 2019 staat online!

Medewerkster Marleen Bommelijn brengt kinderboekje uit over tomatenkas

Medewerkster Marleen Bommelijn brengt kinderboekje uit over tomatenkas

Afgelopen vrijdag heeft Marleen Bommelijn, medewerkster uit de opleidingskas, een kinderboekje uitgebracht over de werkzaamheden die voorkomen in een tomatenkas.

Binnenkort verkrijgbaar: BoerBurgerBoek

Vanaf 16 oktober is het BoerBurgerBoek verkrijgbaar. Hierin vertellen boeren over hun werkzaamheden, waar ze allemaal rekening mee moeten houden en hoe de werkdag van een boer er uit ziet.

Werken in de opleidingskas: Wat houdt het in..?

Er zijn steeds meer werkzoekenden die van het Voorlichtings- en Opleidingscentrum hebben gehoord, maar wat doet het Voorlichtings- en Opleidingscentrum eigenlijk? Wat kan het Voorlichtings- en Opleidingscentrum voor werkzoekenden betekenen?

Ben je werkloos en wil je je kans op een baan vergroten?

Heb je momenteel geen baan? Maar wil je wel actief blijven en daardoor een betere kans op de arbeidsmarkt hebben? Misschien is het leer-werk traject in het Voorlichtings- en opleidingscentrum dan wat voor jou!

Dialyse centrum Zorgsaam krijgt laatste rondleiding van 2018

Omdat we richting het einde van het seizoen gaan, hebben we vanaf 1 oktober geen rondleidingen meer ingepland. Dit heeft te maken dat we gaan starten met de teeltwissel en de kas dan niet meer representatief is.

Aanpassingen op de website

Er zijn een aantal kleine wijzigingen aan de site gedaan:

Einde van het teeltseizoen komt dichterbij

Het einde van het teeltseizoen komt dichterbij. Vorige week hebben we "de kop" uit de plant gehaald, waardoor de plant niet meer langer wordt en er geen nieuwe trossen meer worden aangemaakt.

Eerste oogst is een feit!

Eerste oogst is een feit!

Op woensdag 28 maart is in het Voorlichtings- en Opleidingscentrum de eerste kist met trostomaten geoogst. Dit is nog maar het begin. Volgende week starten we met de eerste officiële oogstronde.

Voorlichtings- en Opleidingscentrum

Postbus 163, 4530 AD Terneuzen
Smitsschorreweg 9, 4554 LK Westdorpe
0115-477004
info@werkenindekas.nl