Van plant naar klant

Voordat de groenten in de schappen van de groenteboer of supermarkt liggen, komen er heel wat mensen en bedrijven aan te pas.

Veredelings- en selectiebedrijven

Deze bedrijven ontwikkelen planten met steeds betere eigenschappen. Zij zijn voortdurend op zoek naar (nieuwe) rassen die voldoen aan de wensen van de industrie, de handel en natuurlijk de klant.

Plantenkweker

Plantenkwekers bestellen het zaad dat de telers willen bij de veredelingsbedrijven. De plantenkweker laat het zaad ontkiemen en groeien tot het een klein plantje is. In het geval van onze tomatenplanten wordt er ook een zogenaamde onderstam gekweekt. De onderstam en het tomatenplantje worden op elkaar geplaatst. Dit noemt men "enten". De onderstam zorgt ervoor dat de planten een goede vruchtkwaliteit hebben, zijn ze beter resistent tegen ziektes en hebben meer groeikracht voor een langere groei. De tomatenplant zelf zorgt voor lekkere tomaten met specifieke kenmerken.

Verkooporganisatie

De tomaten die we telen leveren we aan ZON, een internationale verkooporganisatie die gevestigd is in Venlo. Zij verkopen de tomaten voor een deel aan "de KLOK" zoals er vroeger op een veiling producten werden verkocht. Het andere deel wordt geleverd aan vaste klanten. 

Handel

Wie onze tomaten koopt en waar ze te koop zijn is voor ons niet te traceren. Wat we wel weten is dat ze door heel Europa te koop zijn geweest. Het kan dus zijn dat onze tomaten in Terneuzen komen te liggen, maar het is ook mogelijk dat ze in Slowakije komen. Onze tomaten vallen in de productgroep Red Vine, en zijn herkenbaar aan de levering in een blauw/zwarte doos of blauw krat met blauw/zwarte insteekkaart. Voor meer informatie over Red Vine kan je klikken op deze LINK.

Voorlichtings- en Opleidingscentrum

Postbus 163, 4530 AD Terneuzen
Smitsschorreweg 9, 4554 LK Westdorpe
0115-477004
info@werkenindekas.nl